Szezám tárulj!

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5354″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]A szezám parányi magvait összetételük rendkívül értékes táplálékká teszi. Telítetlen zsírsavakat nagy arányban tartalmaz, tömegének több mint felét olaj teszi ki. Jelentős mennyiségű A-, B1-, B2-, E-vitamin van benne. Kalciumban különösen gazdag, de más ásványi anyagoknak, így például káliumnak, foszfornak, magnéziumnak, vasnak is bőséges forrása. Lecitin-, szezamintartalma miatt a fogyasztása a magas koleszterinszintűeknek különösen előnyös, szív- és érvédő táplálék, mivel koleszterincsökkentő hatású illetve akadályozza az érfalakon a plakk-képződést. A szezámmagból préselt szezámolaj B-, D- és E-vitamint, értékes aminosavakat, foszforsavat és lecitint tartalmaz. Nagy energiatartalma és vitaminjai, antioxidánsai miatt hatékony roboráló szer. súlyarányosan hétszer több kalcium rejlik benne, mint a tehéntejben, ez pedig azért jelentős szempont, mert a kalcium hozzájárul a vastagbélrák, a csontritkulás, a migrén, de még a menstruációkor jelentkező fájdalmak megelőzéséhez is.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1495442170871{margin-top: -20px !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Jó tudni, hogy a magban lévő tápanyagok a szervezetben jobban hasznosulnak, ha a magot egy kicsit megtörik vagy legalább durvára darálják, mivel amúgy a mag a “fél fogunkra sem elég” – a kis mérete miatt nehéz szétrágni. Bármilyen rántott étel készítésekor a panír zsemlemorzsájába keverve mutatósabbá és egészségesebbé tehetjük azt. Mivel a szezámmag meglehetősen semleges ízű, így müzlikbe és bármilyen salátába beletehető egy-egy kanállal belőle.

A szezámmagnak számos pozitív élettani hatást köszönhetünk, így például erősebbé teszi az idegszöveteket és a szívizmot, és nem csak a fáradtság, de az álmatlanság is legyőzhető általa. A máj és az epehólyag betegségei kiválóan kúrálhatók a szezámmaggal, a kisebb epekövektől könnyebben megszabadulhatunk a kis mag rendszeres fogyasztásával.

A szezámolajjal akadályozható meg legeredményesebben a melanoma növekedése, mindemellett az emésztésre is jótékonyan hat, hiszen kiváló béltakarító és salaktalanító. Nem elhanyagolandó az a tulajdonsága sem, hogy fiatalító, sejtmegújító hatással van felvértezve, és az anyagcserét is szuperül felpörgeti. Magas kalciumtartalmának tulajdonítható, hogy a csontokat erősebbé varázsolja, valamint a fogak és a haj szépségéről is gondoskodik.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5356″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://trecnutrition.hu/webshop/taplalek-kiegeszitok/sesame-butter-smooth-450g/”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1495442246617{margin-top: -20px !important;}”][vc_column][vc_column_text]A Trec Nutrition Szezámvaj összetevői: pirított szezámmag (70%), tejsavófehérje-koncentrátum (tejből), aroma, édesítő-szukralóz. (A szukralóz csak nagyon kis mértékben metabolizálódik, mert többnyire változatlan formában kiválasztódik; ez annyit jelent, hogy valamennyi klór atom kötésben marad, és nem vándorol a szervezetben. Az a kevés hányada, mely felszívódik, nem toxikus összetevőkre bomolva végül a vizelettel távozik szervezetünkből. Mindez persze azt is jelenti, hogy nem okoz inzulinszint emelkedést, nincs hatással a vércukorszintre, és nem tekinthető energiaforrásnak.)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Tovább a Szezámvajra” color=”sandy-brown” link=”url:https%3A%2F%2Ftrecnutrition.hu%2Fwebshop%2Ftaplalek-kiegeszitok%2Fsesame-butter-smooth-450g%2F|||”][/vc_column][/vc_row]