Hozzávalók: 

  • 12 tojásfehérje
  • 120 g zabpehely
  • 25 g cukormentes mogyoróvaj
  • 1 kanál cukormentes dzsem

Tápérték: 

  • 40 g protein
  • 75 g szénhidrát
  • 15 g zsír

Elkészítés:

Tedd a 12 tojásfehérjét és a zabpelyhet egy edénybe és keverd össze alaposan -a fehérjéket szívja fel a zabpehely. Kevés oliva olajjal ezt a tészta jellegű dolgot öntsd egy teflonserpenyőbe, fedd le és takarékon süsd meg. Körülbelül 10-15 perc után óvatosan fordítsd meg az omlettet és süsd további 5 percig. Ezután vedd ki a sütőből, és azonnal kend meg egy  egy réteg mogyoróvajjal Fogyaszthatsz mellé dzsemet is, ha fokozni akarod az ízvilágot.

 

Megjegyzés:

A mogyoróvaj az egyszeresen telítetlen növényi zsíradékok tökéletes forrása -minden sportoló étrendjének elhagyhatatlan része.  Hasznos, azonban hozzáadott só és cukor nélküli terméket javaslunk.