Az Anticatabolic PAK egy fejlett termék, amely kiváló minőségű BCAA aminosavakon (2:1:1 arányban), vitaminokon, taurinon és L-glutaminon alapul. Az Anticatabolic nagy előnye az érdekes ízösszetétel és az egyes adagok könnyű oldhatósága .
A BCAA elágazó aminosavak a termék alapvető összetevői
L-leucin, L-izoleucin és L-valin az ún elágazó láncú aminosavak (BCAA) . Az esszenciális (exogén) aminosavak csoportjába tartoznak , amelyeket táplálékkal (vagy pótlással) kell ellátnunk a szervezetbe, mert szervezetünk nem tudja ezeket önmagában szintetizálni. A BCAA aminosavak az izomszövetben található összes aminosav körülbelül 14-18%-át teszik ki. A fizikai aktivitás során fennáll a veszélye a leucin, izoleucin és valin fokozott csökkenésének , ezért ennek a hatásnak az ellensúlyozására érdemes ezeket étrend-kiegészítő formájában kiegészíteni. Az antikatabolikus PAK-ot erre a célra hozták létre .
C-vitamin
A C-vitamin pozitív hatással van a szervezet minden típusú fertőzéssel szembeni ellenálló képességére. Erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik , amelyek korlátozzák a szabad gyökök aktivitását. Érdemes hangsúlyozni, hogy ennek a vitaminnak a megnövekedett mennyisége felgyorsítja a gyors ízületi regenerációhoz szükséges új kollagénfehérjék szintézisét . Jól ismert a C-vitamin kortizolszint normalizáló hatása, amelyet stresszhormonnak neveznek , és a testszövetek lebomlásához vezethet (ha magas koncentrációja hosszú ideig fennáll).
B6 vitamin
A B6-vitamin hozzájárul a megfelelő fehérje- és glikogén-anyagcsere , valamint a megfelelő energia-anyagcsere fenntartásához . Emellett segíti az idegrendszer megfelelő működését , részt vesz a vérképző folyamatokban – ezért minden emberi szervezet számára rendkívül fontos.
Taurin
A taurin ugyanazokra a receptorokra gyakorolt hatásának köszönhetően , mint az inzulin, javítja a tápanyagok (beleértve az aminosavakat és a kreatint) szállítását. Sok elismert sportoló edzés előtti kiegészítésének gyakori kiegészítője , és célja, hogy javítsa a teljes termék felszívódását.
L-glutamin
Az L-glutamin az egyik szükséges prekurzor a fehérjeszintézis és más aminosavak, például az ornitin, arginin, citrullin és prolin folyamatában . Ez az alapja a glükóz képződésének is , metabolizmusa számos testsejt fontos energiaforrása [De Bandt és De Bandt, 1998]. Antikatabolikus tulajdonságokkal is rendelkezik , amelyeket a kezdő sportolók gyakran alábecsülnek. Támogatja az izmok regenerálódását , lerövidítve a teljes erőre való visszatéréshez szükséges időt. Ez egy endogén aminosav , amely óriási szerepet játszik a nitrogén anyagcserében, így befolyásolja az új fehérjék szintézisének sebességét. Segít csökkenteni a tejsav képződését, ami közvetlenül befolyásolja az edzés utáni regeneráció sebességét
.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.